Kesäkuu on jo lopuillaan ja jälleen oli Peltotiedon blogeissa hieman pidempi tauko, kiitos työntäyteisen, yrityksen historiassa ensimmäisen tukihakusesongin! Kun tätä kirjoitan niin yksi asiakkaistani on ollut jo peltoalavalvonnassakin; hyvin loppu tuloksin 🙂 Koska kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa, ajattelin kertoa parista viime kuukaudesta kuvien avulla.

Sinimailanen aloitteli kasvuaan Suonenjoella toukokuun alussa; kasvusto oli selvinnyt viime talvesta hyvin ja kyseisen lohkon sato olikin määrällisesti ja laadullisesti hyvä.

Lehtilaikkutautia timotein lehdissä 20.5.2019. Nurmiheinien taudit onkin todennäköisesti asia, johon tulee tulevaisuudessa kiinnittää entistä enemmän huomiota.

Korjuuaikanäytteitä, nurmen tiheyden määritystä, satotasoarvioita! Tärkeää ja mielekästä puuhaa!

Olin mukana Hankkijan järjestämässä Kasvun Paikka tilaisuudessa 6.6. Luke Maaningalla. Yhdessä Osuuskunta Maitomaan, Hankkijan sekä Atrian kanssa järjestimme pellonpiennartilaisuuden Suonenjoella 7.6. Molemmissa päivissä oli lämmin tunnelma 🙂

Tämä viesti tuli sähköpostiini kevään aikana kiitettävän monta kertaa. Palaan niihin syihin, miksi teen tätä työtä; halusta auttaa viljelijää niissä asioissa joissa koen siihen pystyväni.

Juhannusviikolta alkoi viljojen kasvinsuojelusuunnitelmien laadinta. Siihen on mahdollista käyttää Neuvo 2020-neuvontakorvausta. Ensi vuoden viljelysuunnitelmiakin on jo ehditty tehdä.

Toivotaan suotuisaa loppukesää niin tältäkin pellolta kerätään kelpo maissisato ensi talveksi ammuille!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *